Διάλεξε γλώσσα
Telefon
WhatsApp

Διεύθυνση

Λεωφ.Συγγρού 78 & Μάρκου Μπότσαρη 49, TK 11742, Αθήνα

E-mail

info@dreaminvestgr.com

Τηλέφωνο

+30 2107006279

Η εγγραφή σας στο πεδίο πελάτες είναι εντελώς δωρεάν και δεν έχετε καμία δέσμευση μετά από την εγγραφή σας. Η εγγραφή αφορά ιδιοκτήτες κυρίως που θα ήθελαν να καταχωρήσουν το ακίνητο τους στην ιστοσελίδα μας χωρίς βέβαια  αυτό να αποτελεί δέσμευση συνεργασίας με την εταιρία μας. 

Βεβαίως και μπορείτε αρκεί να είστε εσείς ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Μετά  την επικοινωνία που θα γίνει από την εταρεία μας και την ενημέρωση σας σχετικά με το ακίνητο που έχετε καταχωρήσει, θα σας αποστείλουμε την φόρμα συνεργασίας για να την ελεγξετε πρώτα και αφού συμφωνείτε με το περιεχόμενό της θα την συμπληρώσετε και θα την επιστρέψετε υπογεγραμμένη.

Οι εντολές που διαχειρίζεται η Εταιρεία μας είναι φτιαγμένες από το νομικό της τμήμα και πάντα πάνω στους νόμους περί  κτηματομεσιτικών υπηρεσιών στην χώρα μας. Σε αυτο το νομικό πλαίσιο όλες μας οι  εντολές ανάθεσης και υπόδειξης ακινήτου,είτε απλές είτε αποκλειστικές είναι χωρίς ψιλά γράμματα και κρυφές χρεώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ποτέ δεν θα σας ζητηθεί από την Εταιρεία μας να υπογράψετε κάποια εντολή μαζί μας χωρίς πρώτα να την ελέγξετε.  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Η εύρεση και αγορά κατοικίας τις περισσότερες φορές είναι μια πολύ κουραστική και αγχώδης διαδικασία. Το κλειδί για μία ομαλή και ευκολότερη συναλλαγή είναι η σωστή πληροφόρηση και η προετοιμασία.O αγοραστής που γνωρίζει τι θέλει έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να βρει την κατοικία που ψάχνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα από την εμπειρία μας, έχουμε δημιουργήσει ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε βήμα-βήμα τις βασικές σας προτεραιότητες.

Αρχικά θα πρέπει να προσδιορίστε τα γενικά χαρακτηριστικά που επιθυμείτε να διαθέτει η μελλοντική σας κατοικία. 

 

 

 

Ποιά περιοχή μου αρέσει;
Το βασικό είναι να γνωρίζετε την περιοχή που θα θέλατε να  βρίσκετε η οικία σας. Αυτό εξαρτάται από το τι ακριβώς έχετε κατά νου σχετικά με την περιοχή που θα ζείτε. Άλλοι προτιμούν το κέντρο και την εύκολη πρόσβαση σε αυτό και άλλοι θέλουν το σπίτι τους να βρίσκεται σε κάποιο ήσυχο προάστιο. Ανάλογα λοιπόν με την ιδιοσυγκρασία σας και τις επιθυμίες θα πρέπει να είναι και η επιλογή σας στο κομμάτι αυτό.

 

 

Έχω αρκετά χρήματα για να αγοράσω εκεί;
Το επόμενο που θα πρέπει να αναρωτηθείτε είναι κατά το ποσό είστε σε θέση να υποστηρίξετε οικονομικά την επιλογή σας. Η τιμή πώλησης ενός ακινήτου διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται. Έχετε τα απαραίτητα χρήματα για να αναζητήσετε ευκαιρίες στην συγκεκριμένη περιοχή; Υπάρχουν σε αυτή αρκετά ακίνητα προς πώληση για τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε; Επίσης καλό θα ήταν να υπολογίσετε και τους ετήσιους φόρους ακινήτων που μελλοντικά θα κληθείτε να πληρώσετε.

 

 

Θέλω το ακίνητο να βρίσκετε κοντά στην εργασία μου;
Ακόμα ένα σημαντικό ερώτημα είναι το αν θα επιθυμούσατε το ακίνητο σας να βρίσκεται κοντά στον τόπο της εργασίας σας. Πολλοί θα απαντούσαν ναι αβίαστα υπολογίζοντας το χρόνο που καθημερινά σπαταλούν στην μετακίνηση από και προς την εργασία τους. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να ζουν σε πιο μεγάλη απόσταση από την εργασία τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν αλλά προνόμια όπως ένα όμορφο σπίτι στην εξοχή.

 

 

Θέλω να βρίσκεται κοντά στο σπίτι των γονιών μου;
Για τα σύγχρονα ζευγάρια οι γονείς αποτελούν μια σημαντική βοήθεια, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια. Για άλλους που βλέπουν και λίγο ποιο πέρα, το να ζουν κοντά στους γονείς τους σημαίνει ότι μελλοντικά θα μπορούν να τους φροντίσουν καλύτερα.  Άρα θα πρέπει να αναρωτηθείτε κατά πόσο θα θέλατε το σπίτι σας να βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας των γονιών σας.

 

 

Θέλω ησυχία ή το κέντρο της πόλης;
Κάτι που αναφέρθηκε και προηγουμένως είναι η άτυπη επιλογή μεταξύ του κέντρου της πόλης με την εύκολη πρόσβαση σε πολλές δραστηριότητες και υπηρεσίες και των ήσυχων προαστίων αυτής. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά όπως αυτά διαμορφώνονται σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες

 

 

Θέλω να υπάρχει πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;
Σημαντική προϋπόθεση για κάποιους είναι η οικία τούς να βρίσκεται κοντά σε στάσεις του Μετρό και των λεωφορείων, ειδικά όταν αυτοί μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Βέβαια αυτό έχει και τα αρνητικά του. Γειτονίες κοντά σε σταθμούς του Μετρό ή σε αφετηρίες λεωφορείων έχουν μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων, λιγότερους ελευθέρους χώρους στάθμευσης και σίγουρα υψηλότερες τιμές πώλησης των ακινήτων.

 

 

Θέλω τα σχολεία και τα φροντιστήρια για τα παιδιά, την αγορά ή την εκκλησία να είναι κοντά;
Ποιός δεν θα ήθελε το ακίνητο του να βρίσκεται κοντά στα σχολεία και τα φροντιστήρια των παιδιών του; Η ύπαρξη Super Market, φαρμακείων και ιατρών σε κοντινή απόσταση κάνουν ευκολότερη την καθημερινή διαβίωση. Καλό θα ήταν λοιπόν να ελέγξετε τις γύρω περιοχές από την οικία που σας ενδιαφέρει για να διαπιστώσετε αν πληρούν αυτή την προϋπόθεση.

 
 

Καθορίστε τις προτεραιότητες σας

Αφού προσδιορίσατε τα γενικά στοιχεία, ήρθε η ώρα να καθορίσετε και όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά που θέλετε σε μία κατοικία.

 

Αριθμός δωματίων
Ο αριθμός των δωματίων εξαρτάται κυρίως από τα μέλη που αποτελείται η οικογένεια σας. Για μια οικογένεια δυο ατόμων ένα πιο μικρό σπίτι με πιο λίγα δωμάτια είναι επαρκής. Όταν όμως υπάρχουν παιδιά ή ζουν μαζί σας και οι γονείς σας τότε θα πρέπει να προσανατολιστείτε σε μια οικία με περισσότερα δωμάτια. Αν εργάζεστε στο σπίτι ίσως χρειαστείτε παραπάνω χώρο.

 

Ηλικία οικοδομής
Τα νεοαναγειρόμενα σπίτια σαφώς και έχουν κάποια πλεονεκτήματα έναντι των πιο παλιών οικημάτων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ένα πιο παλιό σπίτι δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Επίσης η ηλικία του κτιρίου επηρεάζει τις μελλοντικές ανάγκες για επισκευές και συντήρηση.

 

Επίσης καλό θα ήταν να αναρωτηθείτε σχετικά με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά που θα θέλατε να διαθέτει η μελλοντική σας οικία :

 

 • Άνεση χώρων
 • Ευήλιο (προσανατολισμός)
 • Ευάερο
 • Μονοκατοικία ή διαμέρισμα;
 • Ύπαρξη πρασίνου
 • Μεγάλες βεράντες
 • Όροφος
 • Επαρκείς αποθηκευτικοί χώροι
 • Θέση στάθμευσης
 • Αριθμός λουτρών
 
 

Ο Παράγοντας Τιμή  

Ίσως η πιο σημαντική παράμετρος κατά την αναζήτηση σπιτιού, όπου συχνά τα θέλω μας έρχονται σε αντίθεση με τα πρέπει. Αυτό που εμείς συμβουλεύουμε τους πελάτες μας είναι στην τιμή του ακινήτου να συνυπολογίσουν διάφορες παραμέτρους πριν αποφασίσουν την αγορά.

Είναι εύκολο να δείτε μια τιμή ενός ακινήτου και να πείτε αμέσως ότι είναι καλή ή ακριβή. Πρέπει όμως να συνυπολογίσετε τις ανάγκες του για συντήρηση και θέρμανση, τους τακτικούς φόρους (ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια, κτλ), τα δημοτικά τέλη, τα κόστη μετακινήσεων της οικογένειας σας. Βάζοντας όλα τα παραπάνω στην εξίσωση ίσως καταλήξετε στην απόφαση ότι ένα ακίνητο που φαινόταν αρχικά ακριβό τελικά είναι ποιο συμφέρον από κάποιο άλλο.

 

Τι πρέπει να κάνετε

 • Υπολογίστε το ποσό αγοράς 
 • Θέστε μία τελική ημερομηνία αγοράς 
 • Προβείτε σε έρευνα αγοράς δανείου 
 • Συμπληρώστε αίτηση για προέγκριση δανείου στην τράπεζα 
 • Υπολογίστε πόσα μπορείτε να πληρώνετε σε μηνιαίες δόσεις δανείου 
 • Υπολογίστε την προκαταβολή σας 
 • Υπολογίστε τους φόρους
 • Υπολογίστε τα έξοδα εγγραφής στο Υποθηκοφυλακείο 
 • Υπολογίστε τα συμβολαιογραφικά και δικηγορικά έξοδα
 • Υπολογίστε τα έξοδα ανακαίνισης 
 • Συγκρίνετε τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο και όχι ανά ακίνητο

 

Η αγορά ακινήτου αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς επένδυση ζωής και για αυτό απαιτείται να μειώσουμε στο ελάχιστο τον κίνδυνο των επιλογών μας. Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει οι κινήσεις μας πριν την αγορά του σπιτιού που μας ενδιαφέρει να είναι μελετημένες και προσεκτικά σχεδιασμένες. Επιπόλαιες αποφάσεις και απρόσεκτες επιλογές δεν επιτρέπονται.

Για να κινηθείτε σωστά και με ασφάλεια θα πρέπει να βασιστείτε επάνω στην εμπειρία και στις γνώσεις επαγγελματιών. Συνεργαζόμενοι μαζί μας θα πρέπει να νιώθετε άνετα ότι έχετε στο πλευρό σας έναν επαγγελματία που καταλαβαίνει τις ανάγκες σας. Με το θεσμό “Σύμβουλος Αγοραστή” ένας επαγγελματίας κτηματομεσίτης της Dream Investment Real Estate εργάζεται αποκλειστικά για εσάς ψάχνοντας σε όλη την αγορά για το ακίνητο που θέλετε προστατεύοντας σας από τους κινδύνους.

 

Απαραίτητα Επίσημα Έγγραφα Αγοραστή για την αγορά ακινήτου

 

Μισθωτοί

 1. Φωτοτυπία ταυτότητας (Για αλλοδαπούς φωτοτυπία διαβατηρίου, άδεια παραμονής και εργασίας).
 2. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού φόρου εισοδήματος
 3. Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας
 4. Φωτοτυπία 3 τελευταίων αποδείξεων μισθοδοσίας
 5. Επιστολή εργοδότη που δηλώνει σημερινή θέση, χρόνια υπηρεσίας και αποδοχές

 

Ελεύθεροι επαγγελματίες – Επιχειρηματίες

 1. Φωτοτυπία ταυτότητας (Για αλλοδαπούς φωτοτυπία διαβατηρίου, άδεια παραμονής και εργασίας).
 2. Φωτοτυπία τριών τελευταίων εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος και αναλυτικών στοιχείων φορολογίας.
 3. Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας.
 4. Φωτοτυπία τελευταίων δημοσιευμένων ισολογισμών (αν υπάρχει).
 5. Φωτοτυπία των τελευταίων εισοδημάτων από ακίνητα (αν υπάρχουν).

 

Επιχειρήσεις

 1. Φωτοτυπία τριών τελευταίων δημοσιευμένων ισολογισμών και αποτελεσμάτων χρήσεως.
 2. Φωτοτυπία τριών τελευταίων δηλώσεων φόρου εισοδήματος, αναλυτικών στοιχείων φορολογίας και τριών τελευταίων εκκαθαριστικών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Φ.Π.Α. (αν υπάρχουν).
 3. Βεβαίωση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Οδηγός Πωλητή

 

 

Οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ του πωλητή και του μεσίτη ακινήτων είναι δυο.

Μπορείτε είτε να κάνετε απλή ανάθεση είτε αποκλειστική ανάθεση στο μεσιτικό γραφείο που θα συνεργαστείτε.

Παρακάτω σας εκθέτουμε τα χαρακτηριστικά του κάθε τρόπου για να αποφασίσετε αυτόν που θεωρείτε ότι θα λειτουργήσει καλύτερα προς όφελος σας.

Κάντε Επισκευές

Είναι πολύ σημαντικό να επισκευάσετε τυχόν ζημιές και να καλύψετε τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σας, ώστε να διορθωθούν πιθανές διαρροές και να καταπολεμηθεί η υγρασία ή η μούχλα εάν υπάρχει. Κανείς αγοραστής δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά με ένα σπίτι που μυρίζει μούχλα.

 

Μια καλή ιδέα είναι να βάψετε το σπίτι σας. Ένα φρεσκοβαμμένο σπίτι δίνει την αίσθηση, ότι ο ιδιοκτήτης του το συντηρούσε συχνά και ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Σε ένα άδειο από έπιπλα σπίτι προτιμήστε να βάψετε τους τοίχους με ανοιχτά χρώματα γιατί δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερων χώρων. Φροντίστε τα πατώματά σας προσεκτικά (ειδικά αν είναι παρκέ).

 

Καλό θα ήταν να ελεγχθούν οι πόρτες και τα ντουλάπια του σπιτιού. Αρκετές φορές οι μεντεσέδες τους χρειάζονται επισκευή ή αλλαγή. Αλλά σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι τα πόμολα, ο απορροφητήρας της κουζίνας, οι πρίζες και γενικά τα ηλεκτρολογικά εξαρτήματα.

 

Το ότι το έχετε αποφασίσει να πουλήσετε το ακίνητο σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθεί όπως είναι ή να γίνουν πρόχειρες επιδιορθώσεις. Οι αγοραστές συχνά ψάχνουν να βρουν τέτοιου είδους ελλείψεις για να μειώσουν το προσφερόμενο τίμημα.

 

Καθαριότητα

Η καλή πρώτη εντύπωση είναι πάντα πολύ σημαντική. Οπότε καλό θα ήταν πριν αρχίσουμε να  το παρουσιάζουμε, να έχετε κάνει μια γενική καθαριότητα σε όλους τούς χώρους της ιδιοκτησίας σας. Οι εικόνες εγκατάλειψης και ακαταστασίας σίγουρα δεν βοηθούν στο να πουληθεί το ακίνητο στο επιθυμητό τίμημα. Μια εικόνα έλλειψης καθαριότητας γεννά αρνητικούς συνειρμούς στο μυαλό του αγοραστή, για το πόσο καλά συντηρημένο είναι. Καθαρίστε προσεκτικά και γυαλίστε τα πλακάκια του μπάνιου καθώς και τα είδη υγιεινής.

 

 Έλεγχος του Φωτισμού

Πολλοί υποψήφιοι αγοραστές είναι πιθανό να ζητήσουν να ελέγξουν την οικία σας το απόγευμα ή και το βράδυ, ακόμα μετά την εργασία τους, όταν ο φυσικός φωτισμός είναι περιορισμένος. Ελέγξτε τις λάμπες όλων των δωματίων, να μην είναι καμένες γιατί έτσι θα είναι σαν να αφήνετε τον αγοραστή στο σκοτάδι. Εάν η επίσκεψη του υποψήφιου αγοραστή γίνει κατά την διάρκεια της ημέρας, τραβήξτε τις κουρτίνες. Ένα καλό σπίτι δεν έχει να κρύψει τίποτα.

 

Τακτοποιήστε τους Αποθηκευτικούς Χώρους

Το ιδανικό σπίτι εκτός από άνετους εσωτερικούς χώρους καθημερινής χρήσης, θα πρέπει να διαθέτει και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Αν η οικίας σας διαθέτει υπόγειο, σοφίτα η πατάρι, σιγουρευτείτε πως οι χώροι αυτοί είναι τακτοποιημένοι και καθαροί. Επίσης φροντίστε να ξεφορτωθείτε όλα τα άχρηστα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί, προκειμένου να φαίνεται το πραγματικό μέγεθος του αποθηκευτικού σας χώρου.

 

Προσλάβετε Έναν Έμπειρο Μεσίτη Ακίνητων

Η πώληση ενός ακινήτου είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία για να την αφήσετε στην τύχη.  Απαιτεί ειδικούς χειρισμούς. Σε αυτή τη περίπτωση η βοήθεια ενός έμπειρου μεσίτη ακινήτων κρίνεται επιβεβλημένη.  Με τη τεχνογνωσία που διαθέτει, θα σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα σύντομα και με το μέγιστο όφελος.

 

Η  ανάθεση σε έναν ικανό μεσίτη ακίνητων είναι συχνά το κλειδί της επιτυχίας. Διαφορετικά όσο περισσότεροι μεσίτες εμπλέκονται τόσο δυσκολότερος γίνεται ο συντονισμός και η διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους πελάτες. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι τα ακίνητα που ανατίθενται αποκλειστικά σε έναν έμπιστο μεσίτη πωλούνται πολύ γρηγορότερα από όσα εμπλέκονται δύο ή τρία μεσιτικά γραφεία.

 

Απαραίτητα Έγγραφα για την Πώληση Ακινήτου

Όταν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο σας και προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του, θα πρέπει να έχετε κάποια επίσημα έγγραφα τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου. Αυτά είναι:

 

 • Δύο φωτοτυπίες της ταυτότητος
 • Στοιχία πωλητή : Επάγγελμα, Διεύθυνση, ΑΦΜ και ΔΟΥ
 • Λογαρισμός ΔΕΗ και πληρωμένοι λογαριασμοί νερού και κοινόχρηστα
 • Συμβόλαιο κτήσης ακινήτου
 • Κατόψεις εσωτερικού χώρου
 • Ενεργειακό Πιστοποιητικό
 • Βεβαίωση νομιμότητας κτηρίων 
 • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας
 • Τίτλο κυριότητος του ακινήτου (Συμβόλαιο ιδιοκτησίας) 
 • Άδεια οικοδομής 
 • Τοπογραφικό του ακινήτου με υπεύθυνη δήλωση του Ν.651/77 από μηχανικό ή τοπογράφο ή και θεωρημένη κάτοψη αν η αγορά γίνεται με δάνειο 
 • Τοπογραφικό οικοπέδου οικοδομής
 • Υπεύθυνη δήλωση Ν.2238/94 θεωρημένη από την ΔΟΥ ή πιστοποιητικό αν το ακίνητο είναι μισθωμένο 
 • Υπεύθυνη δήλωση Ν.2459/97 θεωρημένη από την ΔΟΥ 
 • Φορολογική ενημερότητα (αν υπάρχει οφειλή με παρακράτηση) 
 • Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) από τον Δήμο ή την Κοινότητα που ανήκει το ακίνητο (με λογαριασμό ΔΕΗ και συμβόλαιο) 
 • Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το ακίνητο είναι νοικιασμένο 
 • Όταν το ακίνητο προέρχεται από γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά, πιστοποιητικό από την αρμόδια ΔΟΥ ότι το ακίνητο δεν οφείλει φόρο 
 • Ασφαλιστική ενημερότητα απο το ΙΚΑ εάν είναι ή ήταν ελεύθερος επαγγελματίας ή αν 'εκτιζε την τελευταία 10 ετία
 • Ένφια πιστοποιητικό 
 • Βεβαίωση "Δήλωση Κτηματολογίου"
 • Σε περίπτωση που υπάρχει δάνειο θέλουμε αναλυτική κατάσταση του δανείου και ενημέρωση από την τράπεζα για πρόστιμο προεξόφλησης

Θα θέλατε να γίνετε σύμβουλος ακινήτων;

Θα σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε την καριέρα και την ανάπτυξή σας.
Ευκαιρία καριέρας